Complete collectie loodrecht luchtfoto’s NS in Dotka Originals

Complete collectie loodrecht luchtfoto’s NS in Dotka Originals

Meer dan 42.000 luchtfoto’s van de Nederlandse Spoorwegen (NS) in Dotka Originals.

Stichting Bodemsanering NS (SBNS)
Dotka Data heeft wederom een prachtige luchtfoto collectie toegevoegd. De NS luchtfoto’s zijn een lange tijd in gebruik geweest van Stichting Bodemsanering NS (SBNS).
SBNS is ruim 18 jaar geleden opgericht om NS-terreinen te onderzoeken op bodemverontreiniging die ontstaan is voor de verzelfstandiging van NS in 1995. Aan de werkzaamheden van de SBNS komt de komende periode een einde en op 1 januari 2017 stopt de Stichting. Dotka heeft de luchtfoto’s die reeds gescand zijn direct beschikbaar gemaakt via Dotka Originals. Tevens heeft Dotka alle originele opnames verkregen en kunnen op aanvraag op zeer hoge resolutie gescand worden.

Op dit moment is bijna de helft van het materiaal reeds door Dotka voorzien van coördinaten en dus vindbaar middels het ingeven van een postcode/huisnummer.

Hierbij de link naar de NS luchtfoto’s.

NS Luchtfoto overzicht geocodes

In rood: op dit moment voorzien van coördinaten

Tevens zijn in de database de geo-codes van de verschillende sporen meegenomen en kan daar op dit moment reeds op gefilterd worden. (zie screenshot onder)

NS_GEOCODE_SPOOR

NS heeft haar spoor opgedeeld in zogenaamde Geo-Codes

Er zal de komende weken hard worden gewerkt om de luchtfoto’s die nog niet via “zoek op de kaart” functie in Dotka Originals gevonden kunnen worden ook te voorzien van coördinaten.