VPRO Onzichtbaar Nederland van start

VPRO Onzichtbaar Nederland van start

Onzichtbaar Nederland, vanaf donderdag 17 november, 22.15 uur, NPO1

Dotka Data luchtfoto 1953 Dreischor- Onzichtbaar Nederland VPROVanavond is het zover,  Onzichtbaar Nederland gaat van start met de eerste aflevering genaamd “Contact”. Dotka Data heeft voor Onzichtbaar Nederland vele historische beelden bij elkaar gezocht en zo aan bijna elke aflevering een bijdrage geleverd. Onzichtbaar Nederland is de opvolger van Nederland van boven.

In totaal zijn het acht afleveringen geworden; 01 Contact,  02 Energie, 03 Stad, 04 Water, 05 Industrie, 06 Gezondheid,  07 Voedsel en 08 Veiligheid.

Contact

Vanavond is de eerste aflevering en staan we stil bij de ontwikkelingen die ons land de laatste 200 jaar heeft doorgemaakt. Waardoor is het land bereisbaar en bereikbaar geworden? De meeste mensen kwamen 150 jaar geleden niet veel verder dan het naastgelegen dorp. Door de komst van het spoor en later ook bruggen duurde het geen dagen, maar hooguit uren om ons land te bereizen. Bruggen hebben Nederland letterlijk verbonden. lees meer.

Online game
Voor de serie Onzichtbaar Nederland is tevens een spel ontwikkeld: aan de hand van historische en recente foto’s in Nederland moet de juiste plaats worden gevonden. Door de beelden als een tijdpuzzel over elkaar te leggen wordt zichtbaar hoe bekende en minder bekende plaatsen door de tijd zijn veranderd. Het spel bevat acht rondes die steeds aansluiten bij de thema’s van de uitzendingen. Het spel kan zowel op smartphone, tablet als desktop gespeeld worden. Herken jij Onzichtbaar Nederland? klik hier voor het spel