LuchtfotoNL_achtergrond

2014 LuchtfotoNL 10cm luchtfoto beschikbaar

Apeldoorn, 17 augustus 2016

Wederom heeft Dotka Data een Nederland dekkend luchtfotobestand aan haar collectie toegevoegd.
LuchtfotoNL 2014 heeft een pixelresolutie van wel 10CM en is vanaf deze week voor iedereen te bestellen via de websites shop.dotka.nl en voor de zakelijke markt report.dotkadata.com.

Met deze nieuwe landsdekking kan zowel de consument (Dotka Mosaic) als de zakelijke markt (Dotka Report) beschikken over haarscherpe opnames van elke plek in Nederland met een 10cm detail.

Achtergrond
Vele tienduizenden luchtfoto’s zijn in de periode van 3 februari 2014 tot 16 april 2014 in goede vlieg-omstandigheden opgenomen.
Na de inwinning zijn de haarscherpe en goed interpreteerbare opnames verwerkt tot een naadloos orthofotomozaïek.

De luchtfoto’s worden aangeboden door Cyclomedia Technology B.V. onder de naam LuchtfotoNL.

Orthofotomozaïeken
Orthofotomozaïeken zijn gemaakt van geometrisch gecorrigeerde luchtfoto’s. Hierdoor is de schaal binnen de luchtfoto overal gelijk en kan men daadwerkelijk meten in het beeldmateriaal. Men gebruikt terreinmodellen om de verschillen die omstaan in het bronmateriaal bij de opnames boven een geaccidenteerd oppervlak te corrigeren. Daarna worden de luchtfoto’s radiometrisch gecorrigeerd voor minimaal kleurverschil in het eindresultaat om vervolgens naadloos aan elkaar gezet te worden door het materiaal te mozaïeken.