Dotka Data is simplifying Big Data

Dotka voorbeeld voor Hexagon @ HxGN LIVE

Op HxGN LIVE 2014 werd Dotka Data door Hexagon gepresenteerd als voorbeeld van een innovatieve onderneming in het vakgebied Geospatial. Bij de Opening Session in de MGM Grand Arena in Las Vegas was Dotka Data onderwerp als voorbeeld van een organisatie die Big Data simplificeert en toegankelijk maakt voor het grote publiek, voor zowel de zakelijke klant als de consument.

Vlak na de introductie door Ola Rollen, CEO van Hexagon, werd dit tijdens het Geospatial deel mooi uitgelicht in een film (2m35s) over Dotka en haar klanten in Nederland. In het live interview daarna op het podium met Mladen Stojic, President van Hexagon Geospatial, kwam specifiek het gebruik van de WOII luchtfoto’s van Dotka bij explosievenopruiming naar voren, ondersteund door mooie beelden gemaakt o.a. bij Leemans op locatie.

Bekijk hier de film compilatie:

Dotka features in HxGN Live opening session with Mladen Stojic from Hexagon Geospatial

Toepassing Dotka beeldarchief

Tijdens de Geospatial Keynote van 3d

De film toont interviews van de klanten van Dotka Data, waaronder: Leemans, Grontmij, Eloi Koster Design en Gemeente Nijmegen.

200 jaar luchtfoto’s brengt Nederlandse historie in beeld

Op HxGN LIVE 2014 heeft Dotka Data haar eCommerce API oplossing op ERDAS APOLLO, om webshop transacties te beheren voor het ontsluiten van Big Geospatial Data aan duizenden gebruikers, van professional naar consument.

Met de Dotka eCommerce API en ERDAS APOLLO kan elke organisatie eenvoudig een webshop opzetten om producten aan te bieden op basis van archieven van geospatial data based, zowel historisch als recent opgenomen. Producten al ondersteund in de API zijn downloads, prints, PDF rapporten en geo-data. De Transaction Manager regelt het orderproces, het inloggen en de toegang van gebruikers, het on-demand produceren van producten uit Geospatial data, de distributie, status e-mails, PDF facturatie en de beheeromgeving via portal functionaliteit. De API heeft connectoren naar internationale print shop partners en payment providers.

Uitbreiden in professionele markten

Eigenaren van een sensor beschikken over voortdurend toenemende hoeveelheden data, en kunnen deze met de API exploiteren in aanvulling op bestaande projecten. Data Brokers kunnen hun product portfolio uitbreiden en nieuwe klantgroepen aanvullende producten leveren zoals PDF rapporten voor professionele gebruikers.
Overheden en aanverwanten diensten, Ngo’s en non-profit organisaties kunnen de API gebruiken om transacties van hun bestaande of nieuwe portals te beheren, om het orderproces zo transparanter te maken en extra dienstverlening te bieden aan hun gebruikers. Advies- en ingenieursbureaus, maar ook vastgoed- en makelaars kunnen complexe ruimtelijke gegevens transformeren in relevante perceel- en object gerelateerde informatie geschikt voor particulieren.

Over Dotka Data
Dotka Data is de specialist in fotogrammetrie en data broker gevestigd in Apeldoorn.
Dotka Data opereert verscheidene webshops en levert on-demand producten aan consumenten en de zakelijke markt gebaseerd op gedigitaliseerde luchtfoto’s en kaarten, die samen ruim 200 jaar Nederlandse geschiedenis in beeld brengen. www.dotkadata.com of David Jonker

Over Hexagon Geospatial & de HxGN LIVE conferentie 
De HxGN LIVE conferentie was op 2-5 Juni 2014 in het MGM Grand in Las Vegas, Nevada. Dotka Data en haar klanten maakten deel uit van de Geospatial tracks tijdens de Opening Session op maandag 2 juni, in de Geospatial Keynote op dinsdag 3 juni en bij een eigen presentatie (Break-out Session) op woensdag 3 juni om 15.30 (Pacific Time, GMT-8). #HxGNLIVE of bekijk de presentaties op tv.hxgnlive.com 

Hexagon Geospatial is eigenaar van de Geospatial software product portfolio en gevestigd in Atlanta, Georgia en is onderdeel van Hexagon. #HexGeospatial of www.hexagongeospatial.com

Voor geo software add-on’s of API’s bovenop standaard software oplossingen neem contact op met David Jonker, Dotka Data.